Web 2 3 kurzus

Web 2.0 és ami fölötte van... Egy webes felhasználásokról szóló kurzus on-line megjelenése, ahol, mint tisztes heavy userek, mindent meg is osztunk majd jól. Főleg belső használatra.

HTML

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

facebook (4) magyar (2) oktatás (2) online (2) videó (2) web2 (2) web2.0 (10) web20 (2) youtube (2) zene (3) _

FRISS TOPIKOK

Muzsika?

A netvibes válasza az OpenSocialra: a Netvibes uwa

2007.11.18. 16:36 | KiralyA | komment

Miközben a webvilág azon pörög, hogy milyen lesz a Google őj kezdeményezése, az openSocial, addig a netvibes csapata elkezdett kicsit azon is agyalni, miért is lesz ez jó a felhasználóknak. Mit fog kezdeni egy átlag user azzal, hogy wigeteket készíthet, de openAPI ide vagy oda, ahhoz neki programoznia tudni kell.

A Netvibest hírforrásolvasóként szokták sokan emlegetni, de ennél sokkal nagyobb célt tűzött ki: a kulcsszolgáltatások egy helyre gyűjtését widgetek formájában. Gondolt hát egyet a netvibes csapat, és megcsinálta az UWA-t (Universal Widget API) aminek a segítségével könnyedén lehet widgeteket létrehozni, sőt azokat aztán könnyen el is tudjuk helyezni kedvenc közöségi site-jainkon, a profilunkba beépítve. így wigetek formjában láthatjuk kedven blogunk legújabb bejegyzéseit, beépítve hi5 vagy facebook profilunkba, s természetesen ezt nem csak mi mások is láthatják.
Szóval a lényeg a lényegben, hogy haa bármilyen widgetet szeretnél fejleszteni, nem érdemes egy konkrét platformra fejleszteni, sokkal inkább érdemes Netvibes UWA segítségével egy halom platformra, és utána kirakni könnyen bárhova. Ezzel arra is lehetőségünk lesz, hogy pl folyamatosan figyelhetjük, miket olvasnak a haverjaink, vagy milyen időjárás van épp náluk.
Szóval érdekesnek lesz majd az új netvibes, a ginger ilyen lehetőséggel.

Pár bejegyzés a témával kapcsolatban:
A webakadémia véleménye és reményei a gingerrel kapcsolatban:
http://webakademia.hu/?p=23
bejegyzés a netvibes hivatalos blogján:
http://blog.netvibes.com/?2007/11/06/145-netvibes-unveils-social-widgets
meg egy video is:
http://www.metacafe.com/watch/467500/netvibes_uwa/
http://dev.netvibes.com/

süti beállítások módosítása