Web 2 3 kurzus

Web 2.0 és ami fölötte van... Egy webes felhasználásokról szóló kurzus on-line megjelenése, ahol, mint tisztes heavy userek, mindent meg is osztunk majd jól. Főleg belső használatra.

HTML

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

facebook (4) magyar (2) oktatás (2) online (2) videó (2) web2 (2) web2.0 (10) web20 (2) youtube (2) zene (3) _

FRISS TOPIKOK

Muzsika?

Web 2.0 és az oktatás

2007.10.24. 02:00 | Gab:ro! | 1 komment

Címkék: oktatás online e learning prezentáció készítés

http://udutu.com/

Ezen az oldalon lehetőség nyílik on-line kurzusok megszervezésére, elkészítésére és meghallgatására. A szolgáltatás részeként fel lehet tölteni anyagokat, és azokat egy felhasználóbarát alkalmazáson keresztül össze lehet állítani egy előadássá. A szerkesztéshez nem kell átlagosnál magasabb szintű felhasználói tudás, amelytől nevezhetjük az oldalt igazán web kettesnek. A szolgáltatás nagy része ingyen használható; a szolgáltató bevétele az élő kurzusmeghallgatásokból származik.

Szerintem a szolgáltatás erőssége a tanítás - időbeli és térbeli - mobilitásában és a könnyű kezelhetőségben rejlik.

Az Üdütü.com oldal kapcsán felmerül bennem pár kérdés a web 2.0 és az oktatás témával kapcsolatosan:
Kérdés1: A jövő oktatása a web kettes alkalmazásokon fog alapulni teljesen, vagy csak a technológia egyfajta kiegészítője lesz a mostani rendszernek?
Kérdés2: Van-e web kettes gondolkodás/megközelítés, és ha igen, akkor ez mit jelenthet az oktatásban, és annak - intézményi - jövőjében?

A kérdést egyelőre nyitva hagyom, majd kurzuson vagy az előadásomban próbálok egy saját válasszal előállni. Addig is, szóljatok hozzá Ti is!

süti beállítások módosítása