Web 2 3 kurzus

Web 2.0 és ami fölötte van... Egy webes felhasználásokról szóló kurzus on-line megjelenése, ahol, mint tisztes heavy userek, mindent meg is osztunk majd jól. Főleg belső használatra.

HTML

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

facebook (4) magyar (2) oktatás (2) online (2) videó (2) web2 (2) web2.0 (10) web20 (2) youtube (2) zene (3) _

FRISS TOPIKOK

Muzsika?

Merre tovább Személyes kezdőlapok?

2007.11.21. 17:41 | KiralyA | 1 komment

Címkék: rss web2 netvibes reader webwag pageflakes szemelyes web20 fold igoogle kezdolapok personalised startpages myyahoo

  A személyes kezdőlapok piaca egy viharosan növekvő és versenyző piac. Ezért aztán érdemes megvizsgálni mik is ezek hova is tartanak. Ezért ma pontosan valami ilyesmiről fogok beszélni :)
 Első ránézésre a személyes kezdőlapoknak 2 nagy csoportja van: 1 a nagypályások, mint az iGoogle, a live.com, és a My Yahoo, és vannak a kicsik, de sok különleges szolgáltatást nyújtók mint a netvibes, a pageflakes, vagy a protopage. Rengeteg "personalised startpage" indul napjainkban, akik bizony gyakran a fold.com sorsára jutnak. így jogos a kérdés, hogyan tud életben maradni egy strat-up személyes nyitóoldal?
Nos az okosok szerint a kiút, ha olyan widgeteket/gadgeteket kezdenek el feljleszteni, amelyek a közösségi siteokon használni lehet, és úgy egyátalán sokkal hasznosabbak, mint mondjuk egy tag-ek alapján flickr képeket figyelő kis ablak. Olyan irányba kell elemnnie kicsit, mint a myspacenek, azaz, hogy bárki szabadon változtathassa teljesen a kezdőoldalát, és ott minnél több funkcionális gadgetet tudjon elhelyezni.
Azaz a jövő olyan cuccokban rejlik, amelyek specializált gadgeteket tartalmaz, amely egy -egy konkrét célcsoportra koncentrál, mint mondjuk az üzletemberek, vagy a myspace generációs tinik.
Hoppá! Ha itt mindenki elkezd gózeróvel fejleszteni a facebookra, akkor nem lehet, hogy a facebookból is egyszercsak egy perszonális nyitóoldal lesz? És ha az lesz ki kezd el leghamarabb saját logóval ellátott widgeteket kifejleszteni. Jó kis versengésnek igérkezik, és ez a verseny már a facebook (vagy az OpenSocial?) felületén dül majd el...
Szerintetek?


ugyan a read/write webról mindig a Kritta szokott linkelni, most én teszem. :)
az eredeti cikk:
http://www.readwriteweb.com/archives/the_future_of_p.php

süti beállítások módosítása